© 2020 Rondane Kwartet

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White SoundCloud Icon

agenda

 

14 april 2020

Canto Ostinato

Kerk de Duif
Prinsengracht 756
1017 LD  Amsterdam
 

Tickets

€ 31,87 normaal tarief

€ 29,78 Vriend/CJP/Stadspas 

€ 53,26 Passepartout 14 en 15 april

Canto Ostinato verleidt, ontroert en doet de tijd vergeten. Deze concerten van Rondane Kwartet in de Duif zijn inmiddels onderdeel van een lange concerttraditie waarbij de authentieke klank van Simeon ten Holts muziek centraal staat.  Het resultaat is een uiterst verfijnde Canto waarbij de subtiele balans tussen melodie en cadans optimaal tot zijn recht komt.

15 april 2020

Lemniscaat

Kerk de Duif
Prinsengracht 756
1017 LD  Amsterdam
 

Tickets

€ 31,87 normaal tarief

€ 29,78 Vriend/CJP/Stadspas 

€ 53,26 Passepartout 14 en 15 april

Vanaf de eerste seconde grijpt Lemniscaat je bij de keel. Het meesterwerk begint met een luide, snelle passage die abrupt eindigt in een lang, wegstervend akkoord. Daarna volgt het stuk zijn rusteloze weg, zoekend naar indringende melodieën. Simeon ten Holt vergeleek Lemniscaat ook wel met een toccata, vanwege de grillige aard en het virtuoze spel.

 

11 september 2020

Lemniscaat

Oude Kerk
Herenstraat 77
Voorburg
 

Tickets

Info over tickets volgt vanaf 1 mei

Jaarlijks organiseert het Huygens Festival in Voorburg concerten met werk van Simeon ten Holt. Dit jaar vertolkt Rondane Kwaret Lemniscaat op vier vleugels in de Oude Kerk. Net als het bekende Canto Ostinato is Lemniscaat een repetitief pianowerk dat minimalistisch begint en eindigt met een grote climax. Vanaf de eerste seconde grijpt Lemniscaat je bij de keel. Het meesterwerk begint met een luide, snelle passage die abrupt eindigt in een lang, wegstervend akkoord. Daarna volgt het stuk zijn rusteloze weg, zoekend naar indringende melodieën. Simeon ten Holt vergeleek Lemniscaat ook wel met een toccata, vanwege de grillige aard en het virtuoze spel.

Op 12 februari jl. speelde Robert Lambermont een fragment uit Lemniscaat in de Oude Kerk tijdens de Vliet Awards, als voorproefje op het concert op 11 september.