de pianisten

Daphne Keune begon haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd bij Marcel Joosen en vervolgde deze in 1984 bij Roelof van Reenen. In 1986 nam zij met succes deel aan de nationale pianoselectie van Stichting Jong Muziektalent Nederland en speelde daaropvolgend tijdens het Internationaal Symposium van de SJMN. Op 16-jarige leeftijd werd zij aangenomen op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en studeerde bij Jan Wijn en Marcel Baudet. In 1994 voltooide zij haar studie aan het Sweelinck Conservatorium en studeerde nog 2 jaar bij Daniëlle Dechenne. Naast haar activiteiten met het Rondane Kwartet, geeft zij geregeld solo recitals, begeleidt ze lied recitals en heeft ze tevens haar eigen lespraktijk.

Laura Sandee is een veelzijdige pianiste. Ze is pianist van Insomnio; ensemble voor hedendaagse muziek en speelt in het Sandee/Van Nieukerken Pianoduo. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Rian de Waal en Hakon Austbø. Met het Sandee/Van Nieukerken Pianoduo haalde zij in het voorjaar van 2009 de halve finale van het internationale Gaudeamus Concours en de finale van het Kamermuziek Concours Almere. Het duo speelde in verschillende zalen en festivals en was september 2012 te gast in het Salihara festival in Jakarta. Laura speelde mee met het Nieuw Ensemble en het Asko Schoenberg. Zij was meerdere malen solist in verschillende orkesten in binnen- en buitenland. Laura heeft CD’s opgenomen met het Rondane Kwartet en Insomnio. In laatstgenoemde is zij solist in Francesconi’s Islands en deze debuut-CD was genomineerd voor de ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2001’.

Petra van Oort begon haar pianostudie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Marcel Baudet en studeerde daar in 1998 af bij Jan Wijn. Tweemaal heeft zij deelgenomen aan het Prinses Christina Concours: in 1989 was zij finalist evenals in 1991, toen zij een eerste prijs behaalde. In 1992 won zij de derde prijs tijdens het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN). Daarnaast volgde zij diverse masterclasses. Vanaf 1998 studeerde zij Duitse Taal en Cultuur aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Philipps-Universität in Marburg (Duitsland). In 2003 voltooide Petra de Masterstudie Duits aan de VU met een scriptie in de afstudeerrichting Letterkunde. Van 2003 tot 2006 was zij werkzaam als persoonlijk assistente van dirigent Prof. Hartmut Haenchen. Naast haar optredens met het Rondane Kwartet geeft zij kamermuziekconcerten in verschillende bezettingen, treedt zij op als solist en als (lied)begeleider en heeft zij haar eigen lespraktijk.

Robert Lambermont is zowel pianist als beeldend kunstenaar en studeerde in 1999 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In de ruimtelijke, bewegende objecten die Lambermont maakt, zijn inhoudelijke overeenkomsten te herkennen met de muziek van Simeon ten Holt. Als pianist is Robert Lambermont gespecialiseerd in deze componist, met wie hij gedurende vijftien jaar een nauwe band onderhield. Simeon ten Holt schreef in zijn memoires: “Robert begreep als de beste dat de uitvoering van de avondvullende stukken (na Canto Ostinato) niet zomaar met een paar repetities of door handige pianisten geregeld kan worden, maar een rijpingsperiode veronderstelt dat neerkomt op een moeizaam veroveringsproces.” Lambermonts sculpturen zijn opgenomen in verschillende collecties van musea en verzamelaars in binnen- en buitenland, waaronder de Rijkscollectie, het Bonnefantenmuseum Maastricht en Musica Klankenbos in Neerpelt, België. In de loop der jaren ontving Robert Lambermont meerdere malen stipendia van het Mondriaan Fonds. www.robertlambermont.nl