in de media

LUISTER beoordeelt het CD-album Meandres met een 10: “Alle hulde want de ensembleklank is voortreffelijk.” (LUISTER, jan/feb 2017, Jurjen Vis)

“De uitvoering van het Rondane Kwartet is (…) voorbeeldig: de vier pianisten spelen met volmaakt afgestemde ideeën over frasering en intentie, en in plaats van vier vleugels hoor je eigenlijk maar één onmogelijk instrument.” (NRC, 15-12-2016, Joep Stapel over CD Meandres)

“Rondane speelt Ten Holt hypnotiserend. (…) de nieuwe dubbel-cd met een live-opname van Incantatie IV is voortreffelijk. De vier Fazioli-vleugels klinken bijna als één instrument, zo fijn zijn de pianisten op elkaar afgestemd. Het organische samenspel geeft de herhalingen met subtiele variaties het reliëf dat ze hypnotiserend maakt – én boeiend om nauwgezet na te luisteren.” (NRC, 7-12-2015, Joep Stapel over CD Incantatie IV)

“(…) Het Rondane Kwartet bewijst dat kwaliteit in de uitvoering van specifieke muziek gebaat kan zijn bij specialisatie. (…) Het naadloze samenspel, de soepele beweging en de zorgvuldig uitgewerkte dynamiek zijn de hoorbare vruchten van al het werk dat gestoken is in de omgang met deze werken. De vier Fazioli-vleugels dragen, net als de opname, bij aan het heldere klankbeeld. Niets staat de luisteraar in de weg om zich te laten meeslepen in de wonderlijke opheffing van tijdsbesef door de trage ontwikkeling van repeterende motieven.” (LUISTER 711, 4-12-2015, Hans Quant over CD Incantatie IV)

“Vanaf maat 1 is-ie er, de ritmische, repetitieve bounce die genoeg varieert om niet saai te worden. Meer dan in Canto Ostinato snippert Ten Holt er 19-de-eeuwse melodieën en akkoorden door. Maar gelukkig ook de tegendraadse, schrijnende toon, die voelt als de droom waar je je vinger niet achter krijgt.” (DE VOLKSKRANT, 30-9-2015, Guido van Oorschot over Incantatie IV)

“De uitvoering van deze jonge musici, een ware marathon, klinkt energiek, helder en geïnspireerd.” (TROUW, 8-2-2013, Christo Lelie over Lemniscaat)

“De twee uren durende inkijk van het Rondane Kwartet bewijst dat Lemniscaat zijn eigen dynamiek heeft. Live and kickin’.” (www.opusklassiek.nl, januari 2013, Siebe Riedstra)

“Hoe toegewijd de vier pianisten te werk gaan, viel al op te maken uit de eerdere cd’s en uit Ramón Gielings documentaire Over Canto. Ten Holt-fans kunnen zich tot aan de kruin onderdompelen in deze ‘korte’ versie van Lemniscaat. (DE VOLKSKRANT, 12-12-2012, Guido van Oorschot)

“Intiem, sensueel minimalisme. Eigenzinnige interpretatie, mooi samenspel, met een prachtig oor voor detail tussen Ten Holts grote bogen. Rondane klinkt echt anders dan alle anderen. Intiem, rond en superverleidelijk.” (TROUW, 23-11-2010, Anthony Fiumara over Canto Ostinato)